SGK İşlemleri

SGK İşlemleri

SGK İş Göremezlik, Sağlık Sigortası İşlemleri

SGK Vizite Giriş

SGK Vizite Girişi işlemleri yapmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
SGK Vizite Girişi için buraya tıkla



SAĞLIK ÖDEMELERİ SİSTEMİ
İşveren Bildirim İşlemleri
11 Ocak 2013
Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Kodu : -
İşyeri Şifresi :



DUYURU!!
E-Ödenek Sisteminden Girişi Yapılan Tüm ElektronikRaporlar
"Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri" Menüsünden Onaylanmalıdır. İşverenler, İletişim Bilgilerini Bu Menüde Yeralan "İşveren İletişim Bilgileri" Bölümünden Bildirebilirler.


İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formu Kullanım Kılavuzu

Devamını oku

SGK İŞ GÖRMEZLİK GİRİŞİ

SGK SAĞLIK ÖDEMELERİ SİSTEMİ SİGORTALI ÇALIŞANLARIN İŞ GÖRMEZLİK ÖDEMELERİ


> SGK İŞGÖRMEZLİK GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ <



SGK İş Göremezlik Raporlarını İnternetten Almaya Başladı

Devamını oku

SGK E-Bildirge Giriş Ekranı



SGK E-Bildirge Girişi İçin Buraya Tıklayınız



E-Bildirge Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı -
Sistem Şifresi
İşyeri Şifresi
Lütfen Güvenlik Anahtarını yanında bulunan kutuya yazıp GİRİŞ tuşuna basınız.
Güvenlik Anahtarı -


Ulusal adres veritabanı sistemi ile işyerinize ait adres bilgilerini girmek için burayı seçebilirsiniz.
Kullanım Kılavuzuna Erişmek İçin Tıklayınız. (.doc, 334 KB)
XML Şema Dosyasına Erişmek İçin Tıklayınız.
(.xsd, 8 KB)
Önemli Duyuru:

Devamını oku

İş Kazası ve Meslek Hastalığının Bildirilmemesi Sonucu Sorumluluk

1- İşyerinde meydana gelen iş kazasını en geç kazadan sonraki üç iş günü içinde, işveren tarafından Kuruma bildirilmemesi halinde, bildirim tarihine kadar geçen süre için sigortalıya ödenecek geçici iş göremezlik ödeneği, Kurumca işverenden tahsil edilecektir.

2- Çalışma mevzuatında sağlık raporu alınması gerektiği belirtilen işlerde, böyle bir rapora dayanılmaksızın veya eldeki rapora aykırı olarak bünyece elverişli olmadığı işte çalıştırılan sigortalının, bu işe girmeden önce var olduğu tespit edilen veya bünyece elverişli olmadığı işte çalıştırılması sonucu meydana gelen hastalığı nedeniyle, Kurumca sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik ödeneği Kurumca işverenden tahsil edilecektir.

Devamını oku

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ

Sisteme giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, Firefox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı çalışması için gereklidir. Aşağıda, en yaygın olarak kullanılan İnternet Explorer için ayar yöntemi verilmiştir. Diğer tarayıcıları kullanıyorsanız, tarayıcının kendi dökümantasyonuna başvurunuz.

İnternet Explorer için ayarlar: Araçlar > İnternet Seçenekleri > Genel > Göz Atma Geçmişi > Ayarlar sekmesi altında bulunan Geçici İnternet Dosyaları bölümünde “Otomatik Olarak” seçeneğini işaretleyiniz.

“Tamam” tuşu ile ekrandan çıkınız.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formu İşlemlerine giriş yapmak için www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK başlığında “Diğer Uygulamalar” seçeneği seçilir. ( Şekil 1.)

Devamını oku

SGK Destek Primi Borçları Yapılandırıldı

SGK'nın, yaklaşık 800 bin emekliyi ilgilendiren, sosyal güvenlik destek primi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin ayrıntılar netleşti.
800 bin emeklinin merakla beklediği faiz oranları netleşti... Buna göre yasadan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayıs'a kadar SGK müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Yine bu tarihe kadar ilk taksit ödenecek. Borcunu 1 yılda ödemek isteyenler yüzde 5, 18 ayda ödemek isteyenler yüzde 7, 24 ayda ödemek isteyenler yüzde 10, 36 ayda ödemek isteyenler ise yüzde 15 faiz ödeyecek.

Devamını oku

İş Kazasının Bildirimi ve Bildirim Süreleri

a) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a bendine göre hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan (işçilerin) sigortalıların iş kazası geçirmeleri
halinde işverenleri tarafından derhal, işyerinin tescilli bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) müdürlüğüne en geç kazadan sonraki üç iş günü içinde,

b) Ülkemiz ile Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş üstlenen işverenlerin götürdükleri Türk işçilerinin yurt dışında iş kazası geçirmeleri halinde, işvereni tarafından derhal, Kuruma
ise en geç kazadan sonraki üç iş günü içinde,

Devamını oku

Vizite kağıdı, tarihe karışıyor

''Provizyon Sistemi'' sayesinde SSK ve Bağ-Kur'lu çalışan ve eşleri, kent merkezlerinde vizite kağıdı olmadan tedavi olabiliyor..

SSK İl Müdürü Muhsin Ertekin, yaptığı açıklamada, önceden SSK ve Bağ-Kur'lu çalışanların, primlerinin yattığını ve işyerinde çalıştığını belgeleyen vizite kağıdı olmadan sağlık karnesiyle hastanede tedavi olamadığını belirtti.

Uygulamaya konulan ''Provizyon Sistemi'' sayesinde çalışan ve eşlerinin 90 ve 120 günlük primlerinin internet kanalıyla görülebildiğini ifade eden Ertekin, şunları kaydetti: ''Yenilenen sağlık karneleriyle artık vizite kağıdına ihtiyaç duyulmuyor. Çalışan, eşi ve çocukları, sadece sağlık karnesiyle gittiği hastanede

Devamını oku

İşveren Bildirim İşlemleri

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU



506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’ nün 11. maddesinde iş kazası ve meslek hastalığının tanımı
yapılmıştır. Sigortalının geçirdiği kazanın iş kazası sayılması, tutulduğu hastalığın meslek hastalığı olarak
kabul edilmesi ancak durumlarının bu tanıma uyması ile mümkündür.

Devamını oku

GSS Borç Sorgulama

GSS yani Genel Sağlık Sigortası ayrıntıları netleşti işte Genel Sağlık sigortasında borç sorgulama ekranı ve detaylar.


GSS Borç Sorgulaması Nasıl Yapabilirim?



Aşağıdaki bağlantıdan giriş yaptıkdan sonra “TCKN / VKN / SSK Sicil No” bölümüne 11 haneli T.C numaranızı yazınız. “Sorgu Tipi” bölümünden GSS Prim-13 bölümünü seçiniz. Alt kısımda gördüğünüz karekterlerin aynısını kutucuğa yazınız ve Sorgulama butonuna basınız.
GSS Borç Sorgulama için Tıklayınız


Devamını oku

Vizite kağıdı uygulamasında karmaşa yaşanıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından, 2 Nisan 2007 Pazartesi gününden itibaren başlayacağı ancak daha sonra bir genelge ile SSK'lılardan vizite kağıdı istenmeyeceği duyurulmasına rağmen bazı hastane ve sağlık ocaklarında vizite uygulaması devam ediyor.

Devamını oku

Bir Tık la Emeklilik Dönemi Başlıyor

SGK'nın, bir ''tık''la emekliliği de başlatması beklenen, arşivindeki yaklaşık 3,5 milyar belgeyi dijital ortama aktardığı Arşiv Yönetim Sistemi'nin 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, konferansa katılmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine açıklama yaptı.

Sağlam, ''Türkiye'nin en büyük dijital arşivini kurma hazırlığı içerisindeyiz. Binamızın fiziki gerçekleşmesi yüzde 70 oranında bitti. Bundan sonraki aşamada, kurumumuzun 3,5 milyar civarındaki evrakını dijital ortama aktaracağız. Müthiş bir arşiv olacak'' dedi.

Arşivleme sisteminin faydaları hakkında bilgiler veren Sağlam, şunları kaydetti:

Devamını oku

İş Kazasının Tanımı ve Kapsamı

5510 sayılı Kanuna göre iş kazasının tanımı şöyledir:

A- Bir hizmet akdi ile işveren tarafından çalıştırılan işçilerle ilgili iş kazası:

1) İşçinin, işyerinde bulunduğu sırada, işçi kaza anında çalışsın, çalışmasın, mesai dahilinde olsun, olmasın, işyerinde olması yeterli ve aranan tek şarttır.

2) İşveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda,

4) Emziren kadın sigortalının, iş mevzuatına tabi olup olmadığına bakılmaksızın yine bu mevzuatta belirtilen sürelerde çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda,

5) Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında meydana gelen kazalar,

Devamını oku

Meslek Hastalığının Tanımı ve Kapsamı

Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine göre meslek hastalığı, 5510 sayılı Kanunun 4/ a ve b bentleri kapsamındaki sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal özürlülük halleri olarak tanımlanmıştır,

Meslek hastalığının Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesi, iş kazasının bildirimi ile ilgili usul ve esaslara ve aynı sürelere tabi olup, keza yasal bir zorunluluktur.

Devamını oku